Hur mycket kostar vasa museet?

Hur mycket kostar vasa museet?

Hur mycket kostar vasa museet?

Filmen om Vasa är 17 minuter lång och ger en inblick i skeppets historia, från 1628 och fram till idag. Den finns på 9 språk. Besökare med voucher 149 kr Guide och gruppledare gratis Inga andra är berättigade till gratis inträde.

Får man gå in i regalskeppet Vasa?

Varför får man inte ombord? Vasa är det enda 1600-talsskepp i hela världen som finns upptaget på land. Över en miljon människor kommer till museet varje år. Tyngden och vibrationerna av alla deras steg skulle snabbt förstöra skeppet om de tilläts ombord.

Vem lät bygga vasaskeppet?

I januari 1625 tecknar kungen ett kontrakt med den holländske skeppsbyggmästaren Henrik Hybertsson och dennes affärspartner Arendt de Groote om att bygga fyra skepp, två större och två mindre. Ett av de stora skeppen är Vasa.

Hur många besökare har Vasamuseet per år?

182 837 personer besökte Vasamuseet under 2020. Jämfört med 2019 är det en minskning med 88 procent och färre registrerade besök. Det är den lägsta besökssiffran någonsin för ett kalenderår i museets historia.

Är Vasamuseet statligt?

Vasamuseet är en del av myndigheten Statens maritima och transporthistoriska museer. I myndigheten ingår Marinmuseum i Karlskrona, Järnvägsmuseet i Gävle samt Sjöhistoriska museet, Vrak - Museum of Wrecks och Vasamuseet i Stockholm.

Relaterade inlägg: