Finns det någon lägsta möjliga temperatur?

Finns det någon lägsta möjliga temperatur?

Finns det någon lägsta möjliga temperatur?

Det finns en lägsta temperatur dit det är omöjligt att nå, man kan bara komma den rejält nära. Den kallas absoluta nollpunkten och ligger på – 273° Celsius.

Kan det bli hur kallt som helst?

Hur kallt kan det bli? Det kan bli -273,15 grader celsius, den absoluta nollpunkten. Vid den temperaturen upphör de speciella molekylvibrationer som är värme i föremål. Kallare än så kan ingenting bli.

Hur lång tid tar det att nå solen?

Om man skulle ta en bil med obegränsad bränsletillgång och köra den med en hastighet av 100 kilometer i timmen, 24 timmar om dygnet, så skulle det ta ungefär 170 år att nå solen. Ljuset från solen färdas med en hastighet av 299 792 kilometer per sekund och når jorden på lite drygt 8 minuter.

Hur varierar solens upp- och nedgång mellan årstiderna?

Riktningen till solens upp- och nedgång varierar från plats till plats, och varierar också på samma plats mellan årstiderna. Om man som exempel tittar från Stockholms horisont, så går solen upp vid kompassriktningen 88° och ner vid 271° under vår- och höstdagjämningen, alltså nästan öst (90°) respektive väst (270°).

Hur färdas ljuset från solen?

Ljuset från solen färdas med en hastighet av 299 792 kilometer per sekund och når jorden på lite drygt 8 minuter.

När är Solens temperatur varmast i topparna?

Solens temperatur är varmast i topparna. Solens yta har en temperatur av omkring 5500 °C. Det är varmt, men långtifrån de temperaturer som råder i yttre delen av stjärnans atmosfär – koronan. Där når temperaturen mellan en och tre miljoner grader.

Relaterade inlägg: