Hur långt är rimligt att pendla med elcykel?

Hur långt är rimligt att pendla med elcykel?

Hur långt är rimligt att pendla med elcykel?

Lagom lång pendlingsväg Om du inte har särskilt lång till jobbet eller kanske inte cyklar hela vägen, kanske till och från bussen eller tåget, klarar de flesta en väg om cirka fem kilometer på vilken cykel som helst. Även om det såklart är både roligare och lättare om man har en bra cykel.

Vilken cykel är bäst för pendling?

För korta avstånd, runt 3-5 km, passar bland annat en klassisk cykel där man sitter bekvämt och ledigt. Många klassiska modeller kan du välja med el-assistans vilket gör det ännu mer bekvämt. För längre avstånd på 5 km och uppåt rekommenderar vi mer sportiga hybrider eller gravelbikes.

Hur är det att pendla till jobbet?

Pendlare äter fler kalorier i veckan och har mindre tid för att laga riktig mat och att träna. Resorna till och från jobbet, med bil, tåg och buss, tar allt mer av vår tid. En färsk brittisk studie visar att den genomsnittliga restiden till och från jobbet ökar för varje år och det är männen som pendlar längst.

Hur mycket tränar en Elitcyklist?

En elitcyklist ligger ofta runt 4,6-5 W/kg. För styrketestet, vilket bestod av 6 repetitioner till utmattning i enbenspress, så ökade cyklisten med 27,3%. Glöm ej bort att testpersonen var 37 år när dessa tester utfördes.

Vilken motor till elcykel?

Mittmotor och bakmotor kan vara fördelaktigt i backar då de är starkare och speciellt viktigt om du tex har barn med på cykeln eller en cykelvagn. Framhjulsmotor är oftast mycket billigare men om du planerat att även cykla på vintern så blir det svårare att manövrera med framhjulsmotor om du inte gillar utmaningar.

Relaterade inlägg: