Vad är skillnaden på rollerblades och inlines?

Vad är skillnaden på rollerblades och inlines?

Vad är skillnaden på rollerblades och inlines?

Skillnad på rullskridskor och inlines Quads har fyra hjul i par, två fram och två bak och är de klassiska rullskridskor som många föreställer sig när de hör ordet. Inlines har istället hjulen i en rad under skridskon (det hörs ju lite på namnet) och Rollerblades är ett varumärke, alltså en specifik sort av inlines.

Vilka hjul till inlines?

Vi rekommenderar hjul med en storlek på 90-100 mm i diameter, eller upp mot 110 mm.

Var kan man köpa rullskridskor i Malmö?

Inköpsställen: Team Sportia Emporia (butik i Malmö), Nordic Sport (butik i Köpenhamn), Der Rollenshop (tysk webbutik), Skate Pro (webbutik), Maxpuls (webbutik), m. fl.

Vad ska man tänka på när man köper inlines?

Vilken hjulstorlek ska jag välja? När det kommer till hjulstorlek, handlar det om fart, balans och manövrering. Hjul för inlines finns i många olika storlekar. Så vilken storlek som är optimal för dig beror på vad du kommer använda dina inlines för, och vilken nivå du åker på.

Hur långa stavar ska man ha till inlines?

Tänk på att ha tillräckligt långa stavar. Man kommer upp 5-10 cm högre på inlines än på skidor och rullskidor. Jag är 1,82 och kör med 165-stavar. Egentligen är de lite korta, jag skulle vilja ha 170.

Var kan jag köpa rullskridskor?

Inlines, Rullskridskor | Urban sport | Decathlon.

Var kan man köpa rullskridskor?

Hos SkatePro hittar du rullskridskor för barn, kvinnor och män i alla åldrar på alla nivåer.

Hur bra träning är inlines?

När du åker inlines belastar du med hela kroppsvikten vilket i sin tur ger större träningseffekt. Du tränar främst ländryggen, rumpan och benen – samtidigt som hela kroppen får arbeta. Genom att addera ett par stavar är inlinesåkningen också ett utmärkt komplement för framförallt skidåkaren.

Vilka muskler tränas vid inlines?

Du tränar främst ländryggen, rumpan och benen – samtidigt som hela kroppen får arbeta. Genom att addera ett par stavar är inlinesåkningen också ett utmärkt komplement för framförallt skidåkaren. Att åka med stavar ger dessutom väldigt bra uthållighetsträning för armar och mage.

Hur man bromsar med inlines?

Det finns flera sätt att bromsa. Den första och den viktigaste tekniken att börja med, är att bli bekväm med bromsklossen. T-stop är också viktigt att bemästra. Det låter dig bromsa helst på direkten.

Hur långa stavar ska man ha till rullskidor?

För klassisk åkning behöver du en stav som är 85% av din kroppslängd med pjäxor, och vid skateåkning 90% av din kroppslängd med pjäxor. Detta räknar du ut genom att multiplicera 0.85 för klassiskt och 0.9 för skate med din längd i centimeter, och därefter avrunda nedåt till närmaste 5 centimeter.

Relaterade inlägg: