Hur fungerar iMessage?

Hur fungerar iMessage?

Hur fungerar iMessage?

en MacBook eller en iPad som inte har något inbyggt SIM-kort.

  1. De blå meddelandena skickas via iMessage medan de gröna skickas som vanliga SMS.
  2. Använder både du och den du skriver med iMessage kan ni t. ex. ...
  3. Förutom iPhone och iPad kan iMessage-tjänsten även användas på Mac-datorer.

Var lagras iMessage?

När du raderar ett meddelande, en bild eller en konversation på en enhet tas den bort på alla dina enheter. Och eftersom alla bilagor lagras på iCloud kan du spara utrymme på din enhet. Du kan använda Meddelanden på iCloud på din iPhone, iPad, iPod touch, Apple Watch och Mac.

Varför försvinner alla SMS?

det finns en funktion som är inställd default att sms skall rensas efter en viss tid. Om inte alla sms du hade försvann så kanske det var denna funktion som utfördes automatiskt.

Vad är skillnaden mellan Messenger och sms?

iMessage är iOS (Apples) egen funktion för att skicka meddelanden och detta görs överskridande i applikationen Meddelanden. Det kan alltså liknas med SMS men istället för att det går på bekostnad av kredit som du har hos din operatör skickas meddelandet över din dataplan istället, det vill säga över nätverket.

Var sparas meddelanden iPhone?

På din iPhone, iPad eller iPod touch går du till Inställningar > [ditt namn] > iCloud. Aktivera Meddelanden. Alla meddelanden som för närvarande lagras på iCloud är nu tillgängliga på din enhet och alla nya meddelanden som du får till din enhet kommer att lagras på iCloud.

Vad är det för skillnad mellan ett SMS och mms?

Mms (eller MMS, efter engelskans Multimedia Messaging Service), är en vidareutveckling av sms. Skillnaden är att med mms kan man inte bara skicka textmeddelanden utan även multimediemeddelanden mellan mobiltelefoner.

Hur aktiverar man mms meddelande?

Kolla att mms-meddelanden är aktiverat under Inställningar > Meddelanden. Kolla att du är ansluten till internet via ett mobildatanät eller wifi. Starta om mobilen och kolla om det finns några uppdateringar att hämta.

Hur kan SMS bara försvinna?

Tas sms bort om man inte har mobilen på??? SMS har en begränsad "giltighetstid" som den som skickar det i viss mån kan styra över. Det finns en inställning där man kan ställa in hur länge ett SMS "ligger kvar".

Vad är skillnaden mellan Facebook och Messenger?

Skillnaden mellan de två tjänsterna är att du på Facebook pratar med alla vänner i stora öppna eller halvöppna forum och grupper, medan du i Facebook Messenger pratar med en eller ett fåtal vänner i privata samtal – alltså chattar.

Varför går inte meddelande fram på Messenger?

Några saker du kan testa: Uppdatera till den senaste versionen av Messenger-appen. Kontrollera internetanslutningen. Se till att du har tillräckligt med ledigt utrymme på din mobila enhet.

Varför blir SMS chatt?

Google har långsamt rullat ut en funktion som de kallar Chattfunktioner till Android Messages. Den skickar meddelanden över Internet istället för via telenätet och ger moderna chattfunktioner på ett sätt som fungerar mellan olika appar och enheter.

Relaterade inlägg: