Varför får jag inte igång gräsklipparen?

Varför får jag inte igång gräsklipparen?

Varför får jag inte igång gräsklipparen?

Din klippare startar inte: Om du har förra säsongens bensin i gräsklipparen, töm bränsletanken och fyll på med färsk bensin. Andra orsaker kan vara: Löst, smutsigt eller frånkopplat tändstift i din gräsklippare: kontrollera upp det, rensa bort skräp, dra åt och återanslut. Smutsigt luftfilter: Rengör eller byt ut.

Varför ryker det om gräsklipparen?

Vit eller svart rök från gräsklipparen Om din gräsklippare startar, men det kommer vit eller svart rök ifrån gräsklipparen har du troligtvis fått in olja i ljuddämparen. Det i sig är inget farligt, utan den förbränns till slut av den höga temperatur som ljuddämparen får och efter ett tag slutar det att komma rök.

Hur man startar en gräsklippare?

När du ska start gräsklipparen börjar du med att choka den, håll sedan ned gashandtaget och dra därefter kraftigt i startsnöret. Om gräsklipparen inte startar får du påbörja en felsökning, ofta är problemet lätt att åtgärda.

Hur gör man med startgas?

STARTA Startgas kan underlätta starten både vid kallt och fuktigt väder. Gasen är extremt lättantändlig och sprider sig direkt i cylindern när man sprutar den i insuget och gör startförsök, den underlättar därför för tändstift att antända gas och bensin och därmed få upp värme och få igång motorn.

Varför ryker motorn?

I de flesta fall ryker det bara blått vid kraftigt gaspådrag och växling. Ryker det blå rök konstant har motorn sannolikt en mycket hög oljeförbrukning. Svart avgasrök bildas av sot, oförbränt bränsle. Direkt efter kallstart kan man acceptera en viss mängd svart avgasrök.

Hur fungerar gräsklippare med elstart?

Att trycka på en startknapp eller vrida om en nyckel och sedan bar klippa gräset är suveränt. Det är lite som att starta bilen och den startar alltid direkt utan fysisk ansträngning. På det sättet så lever det gamla snöret på gräsklipparna kvar i bilens 1800-tal med vevarmar för start på bilen.

Relaterade inlägg: