Hur snabbt cyklade jag?

Hur snabbt cyklade jag?

Hur snabbt cyklade jag?

Hur lång tid tar det då att cykla? En motionär eller nybörjare på cykel brukar i genomsnitt ligga på en fart om cirka 15-20 km/timmen. Med den farten innebär det att det tar ungefär en timme att cykla 1,5 mil vilket också är värt att komma ihåg motsvarar ungefär 8000 steg.

Vilken cykel är snabbast?

Cyklar du lite längre på asfalt bör du sikta in dig på en hybrid med mer framåtlutad sittställning och ännu mer lättrullade däck. Vill du kunna ge dig ut på grusvägar ska du satsa på en hybridmodell med lite grövre däck och eventuellt med en dämpad framgaffel. Det är också bra med fler växlar när man kör i terräng.

Hur snabbt går en vanlig cykel?

Bekväm marschtakt på cykel ligger någonstans runt 15 och 20 km i timmen. Har du en mil till jobbet är du där på en halvtimme. När du sedan fått upp konditionen går det ännu fortare.

Hur mycket ska man lägga på en cykel?

Självklart måste man tilltalas av cykeln och gillar hur den ser ut, då blir det oftast mycket enklare att bli nöjd med sin investering. På tal om investering. Var bör man som intresserad och ambitiös nybörjare lägga sig prismässigt? För 11- 13000 kr får man en cykel som de flesta utan problem klarar sig bra på.

Är 26 tum cykel till vuxen?

Är du över 150 cm lång finns ingen anledning att välja någon annan hjulstorlek än 28". Är du däremot runt 145 cm eller kortare kommer du ha svårt att nå ned på en 28" cykel. Cykeln kommer också att kännas väldigt lång. Då är det bättre att välja 26".

Relaterade inlägg: