Vad behövs för att bli Nascar förare?

Vad behövs för att bli Nascar förare?

Vad behövs för att bli Nascar förare?

Först och främst behöver du en godkänd licens. Därutöver krävs en del grundläggande utrustning som flamsäkra kläder och en hjälm som uppfyller säkerhetskraven. När det gäller bil och annat som är specifikt för olika tävlingar beror det förstås på vilken klass man är sugen på att tävla i.

Hur snabbt kör man i Nascar?

dom går som fan från 60 mph till runt 170-180 mph straxt över ett halft varv på dom stora ovalerna.. dom går som fan från 60 mph till runt 170-180 mph straxt över ett halft varv på dom stora ovalerna..

Hur många hästkrafter har en Nascar bil?

Den högsta serien i NASCAR med bilar som väger in på 1 565 kg med 850 hästkrafter. Bilarna kan nå hastigheter på över 290 km/h på vissa banor. Ses ofta som en testbana och förberedelse för Cup-serieförare.

Hur långt är ett varv i Nascar?

Daytona 500 är ett stockcarlopp ingående i Nascar Cup Series som körs över 200 varv (500 miles, 804,672 km) på den 2,5 mile långa ovalbanan Daytona International Speedway i Daytona Beach i Florida i USA.

Hur många varv kör man i Indycar?

Tävlingen äger rum på Indianapolis Motor Speedway i Indiana, USA, och tar sitt namn från den distans över vilken den avgörs: 500 miles (805 km). IMS mäter 2.5 miles (4 km), vilket innebär att totalt 200 varv körs.

Relaterade inlägg: