Vad är ett protokoll i datakommunikation?

Vad är ett protokoll i datakommunikation?

Vad är ett protokoll i datakommunikation?

Internet Protocol, på svenska i allmänhet IP-protokollet (mer sällan internetprotokollet), är det kommunikationsprotokoll (det vill säga den standard eller regelsamling för datakommunikation) som används för all överföring av information i datornätverket internet.

Vad kallas protokollet som måste installeras på datorn för att kunna ansluta den til internet?

IP står för Internet Protocol och är det protokoll som ansvarar för hur alla datorer skall hitta varandra på Internet. Alla datorer på Internet har en så kallad IP-adress. Denna adress är unik och det är tack vare denna som paket som skall till din dator kommer fram just till din dator.

Hur beskriver man enklast begreppet protokoll i Nätverkssammanhang?

Nätverksprotokoll och kommunikation. Nätverksprotokoll beskriver bland annat; dataformatet, vägval, felhantering och anslutning till andra datorer. Protokoll utvecklas oftast i enighet med industristandarder. Dessa standarder har skapats av standardiseringsorganisationer som ex.

Vilka tre delar ingår i ethernet headern?

Inom Ethernet typ II har vi en minimal header bestående av 14 byte uppdelade på destinationsadressen (DA), avsändaradressen (SA) samt typfältet.

Vilka protokoll används på internet?

Protokollet TCP är en av internets mest grundläggande byggstenar. TCP gör att den information som datorer skickar mellan varandra över internet kommer fram. Tillsammans med IP-protokollet fungerar TCP som en regelbok för hur datorer anslutna till internet ska kommunicera med varandra.

Relaterade inlägg: