Hur fungerar Tubeless däck?

Hur fungerar Tubeless däck?

Hur fungerar Tubeless däck?

UST står för ”Universal Standard Tubeless” och består av dels en specialdesignad fälg och dels ett specialutvecklat däck. Däcket har en kant som passar exakt in i en profil i fälgen som gör att de tillsammans skapar ett helt lufttätt system utan tätningsvätska ungefär som för en bil eller motorcykel.

Hur mycket vätska Tubeless ska man ha?

Öppna en liten del av däcket, och häll i en lagom mängd tubeless-vätska enligt förpackningens instruktion. Kräng sedan tillbaka däcket på fälgen. Vi brukar köra ungefär 75 ml till ett vanligt 29×2,25, och det fungerar bra för oss.

Vad krävs för tubeless?

Om du har lämpliga hjul, behöver du alltså några saker till: tubeless däck, ventiler, latex (såsom Schwalbe DocBlue), och eventuellt fälgband till tubeless-ready hjul. En kompressor eller speciell pump med tryckkammare behövs också för att ge däcket det rätta trycket.

Hur fungerar slanglösa däck?

När punktering uppstår i en slang pyser som bekant normalt luften ur. När du får punktering med ett slanglöst däck kör man helt enkelt bara vidare och låter tätningsvätskan fixa problemet. Ibland får man pumpa upp däcket en eller två gånger och cykla på ett tag, men till sist brukar hålet vara tätat.

Hur mycket Tätningsvätska?

Normalt bör du ha milliliter tätningsvätska i varje däck, men det beroende på däck. Ta gärna lite mer när däcket är nytt för att få optimal funktion.

Hur byter man till Tubeless?

Så monterar du däcken slanglöst

  1. Montera ett Tubeless Ready-fälgband (TLR) (rekommenderas) ...
  2. Montera TLR-tejp i stället för fälgband. ...
  3. När däckkanterna sitter ordentligt på plats, är det dags att tillsätta tätningsmedel. ...
  4. Var noga så att tätningsmedlet sprids ordentligt inuti däcket.

Hur byter man Tubeless däck?

Montera av däcket som vanligt genom att föra in en däckavtagare mellan däckets kant och fälgen. Var extra försiktig om du har kolfiberfälgar och använd däckavtagare i plast. Rengör däcket på insidan, runt kanterna och kanttråden.

Kan gå i däck tape?

– Tips från coachen: användning av tejp kan göra så att kombinationen av hjul och däck blir en aning lättare, men det är oftast svårare att få ett lyckat resultat, och oftast låser det sig inte lika effektivt med däckkanten. Inte alla Bontrager-hjul kan användas med TLR-tejp, så var noga med att kolla kompatibiliteten.

Relaterade inlägg: