Är blåklint ätbart?

Är blåklint ätbart?

Är blåklint ätbart?

Kan man äta blommor? Självklart! Men vilka är ätliga och vilka är giftiga? Det finns massor av ätliga blommor och några av de vanligaste är blåklint, gurkört, kamomill, röd- och vitklöver, indiankrasse, lavendel, maskros, pensé, ringblomma, ros och tagetes.

Var kan jag köpa ätbara blommor?

Förutom Interflora & Euroflorist så kan man köpa ätbara blommor på blombutiker och större affärer som säljer blommor i allmänhet. Det står ofta en beskrivning på hyllan eller paketet om blomman är ätbar eller inte. Vi rekommenderar att kika på din närmaste florist eller plantage.

Kan man äta förgätmigej?

Förgätmigejen är en vacker försommarblomma som passar perfekt i trädgården både i sol och skugga. Den går dessutom alldeles utmärkt att ha som dekoration i matlagningen eller på bakverk – som här på en sockerkaka som först pudrats med lite florsocker.

Vad kan man göra med blåklint?

Blåklinten används vid växtfärgning tillsammans med alun. Samma kombination blåklintjucie och alun används även för akvarellmålning. Urpressad vätska ur blåklintens kronbladen kan också användas som naturligt bläck. Då blåklinten är ätlig kan man använda den till safter, geléer, örtteer och som dekoration i sallad.

Kan man äta lungört?

Namnet lungrot liknar ju förstås lungört, Pulmonaria, men lungört är någonting helt annat – en bra insektsväxt, men inte ätbar. Lungrot är lätt att dra upp från frö.

Relaterade inlägg: