Kan man använda vatten istället för AdBlue?

Kan man använda vatten istället för AdBlue?

Kan man använda vatten istället för AdBlue?

Om du fyller på med vatten istället för AdBlue kan du blockera insprutningen och skada katalysatorn. Progressiva skador på SCR-systemet kan försämra motorns prestanda och öka bränsleförbrukningen per kilometer.

Var tillverkas urea?

Tekniskt framställs urea i speciella reaktorer genom upphettning (180–200 °C) av koldioxid och ammoniak under högt tryck (13–20 MPa).

Kan man fylla på AdBlue när som helst?

AdBlue finns att köpa på de flesta tankställen, hos bilhandlare eller i reservdelsbutiker. Som konsument ska man ha vaket öga då literpriset kan variera kraftigt. En viktig sak som bilföraren måste komma ihåg är att man absolut inte får köra ”soppatorsk” på AdBlue. Vätskan måste fyllas på när den börjar ta slut.

Kan man hälla ut AdBlue i avloppet?

Personliga skyddsåtgärder Använd skyddskläder som angivits i punkt 8 i databladet. Miljöskyddsåtgärder Får inte tömmas i avlopp, på marken eller i vattendrag. Rengöringsmetod Spill vallas in med sand, jord eller liknande och samlas upp för att sedan skickas på destruktion.

Hur ska AdBlue förvaras?

Förvaring. AdBlue ska förvaras i tättsluten originalförpackning vid en temperatur över -11 °C (12 °F) och under 30 °C (86 °F). Vätskan får inte förvaras i direkt solljus.

Vilka dieselbilar behöver AdBlue?

För motorfordon som uppfyller Euro-4 och Euro-5 är standardkonsumtion av AdBlue 4–6% av bränsleförbrukningen. AdBlue fylls alltid på i en separat tank i fordonet och får aldrig blandas med dieselbränslet.

Vad händer om man får AdBlue i dieseltanken?

Vad händer om jag inte fyller på? Du måste fylla på, för om AdBlue-tanken är tom fungerar inte avgasreningen som den ska. Du kan fortsätta att köra även om vätskan är slut, men sedan går bilen inte att starta igen, om inte vätskan fylls på.

Relaterade inlägg: