Hur lång tid tar Cykeltestet?

Hur lång tid tar Cykeltestet?

Hur lång tid tar Cykeltestet?

Cykeltestet syftar till att bedöma hur du som individ ligger till konditionsmässigt (dock ej för att mäta VO2max). Det börjar med ett submaximalt test som pågår i fem (5) minuter där belastningen ligger kring 75-175W (beroende på din kroppsvikt).

Hur länge ska man cykla på mönstringen?

Vid antagningsprövning testas kondition och styrka. Konditionen testas med ett cykeltest. Belastningen ökar successivt och du kommer att cyklalänge du orkar.

Kan man cykla elcykel utan batteri?

Kan jag använda elcykeln som en vanlig cykel? Ja, du väljer själv om du vill ha igång elassistansen eller inte. Att tänka på är att motorn och batteriet tillför några kilo på cykelns vikt.

Hur många watt per kilo?

FTP-klassning
MänWatt per kilogram (W/kg)
UtmärktFrån 3,93 till 5,04
BraFrån 2,79 till 3,92
Ganska braFrån 2,23 till 2,78
OtränadMindre än 2,23

Hur stark måste man vara för att klara mönstringen?

Inför GMU och även inför mönstringen är det lämpligt att träna upp sin fysiska förmåga. En bra grundkondition och en del styrka är grundförutsättning att klara tjänsten. För att klara de mest krävande tjänsterna räcker det dock inte med en extremt god fysisk förmåga.

Är det svårt att bli godkänd på mönstring?

Detta innebär att provet kommer bli svårare eller lättare beroende på din prestation. Trots detta var det 7% som inte klarar lägsta nivån vid mönstring (2008 var det 14% som ej blev inskrivna på grund av resultatet på I-provet). Just att provet är adaptivt gör det unikt i Sverige som verktyg.

Vad är bra W kg?

Dessa tabeller innehåller klassificeringar för FTP-uppskattningar (Functional Threshold Power) baserat på kön....FTP-klassning.
MänWatt per kilogram (W/kg)
UtmärktFrån 3,93 till 5,04
BraFrån 2,79 till 3,92
Ganska braFrån 2,23 till 2,78
OtränadMindre än 2,23

Relaterade inlägg: