Får man köra cykel med påhängsmotor?

Får man köra cykel med påhängsmotor?

Får man köra cykel med påhängsmotor?

Fråga: Är det lagligt att köra omkring på allmänna vägar med denna påhängsmotor monterad på vanlig cykel? Svar: Nej, du får bara köra på inhägnat område. Dessa byggen räknas varken som moped klass I eller moped Klass II.

Kan man skjutsa på elcykel?

En Elcykel har verken åldersgräns eller krav på körkort. Det är inte tvunget att ha hjälm även om det är lämpligt att använda hjälm när du cyklar. Du får skjutsa ett barn under 10 år om du är över 15 år om lämplig plats för passageraren finns. Är du över 18 år får du skjutsa 2 barn på 6 år eller yngre.

Är cykel ett motorfordon?

Cyklar och mopeder är fordon. Det innebär att cyklister och mopedister skall följa de trafikregler som gäller fordonsförare. Det finns också regler som gäller enbart cykel- och mopedtrafik.

Får man köra klass 2 moped på cykelbana?

Du ska därför köra din tvåhjuliga moped klass IIcykelbana, såvida inte cykelbanan har en tilläggstavla under vägmärket för påbjuden cykelbana där det står "ej moped". Trehjuliga mopeder klass II får köras på en cykelbana med lite trafik och tillräcklig bredd om särskild försiktighet iakttas.

Är cyklister vägtrafikanter?

Fordonsförare, passagerare, fotgängare, vägarbetare, cyklister, skateboardåkare och ryttare på häst är alla vägtrafikanter när de befinner sig på en väg. * En väg består av ett eller flera körfält, en körbana och eventuellt en eller två vägrenar. En cyklist som cyklar på vägrenen är alltså också en vägtrafikant.

Får man köra EU moped på cykelbana?

Moped klass I ska vara registrerad och ha registreringsskylt monterad baktill på fordonet och vara trafikförsäkrad för att köras. Moped klass I får inte framföras på cykelbana. För att köra moped klass I ska du ha fyllt 15 år och ha körkort klass AM.

Relaterade inlägg: