Hur gör man så att man får poäng i Scratch?

Hur gör man så att man får poäng i Scratch?

Hur gör man så att man får poäng i Scratch?

Variabler – håll något i minnet För att räkna poäng måste du låta Scratch hålla en siffra i minnet, nämligen själva poängen. Du vill att poängen ska börja på noll och sen räknas upp med ett varje gång du träffar katten. För att ett program ska kunna hålla saker i minnet finns något som kallas ”variabler”.

Hur man gör ett spel på Scratch?

Gå till www.scratch.mit.edu/ Klicka på ”Gå med i Scratch” i övre högra hörnet. Välj ett användarnamn och lösenord och skriv in en valid mejladress. Barn behöver tillstånd av målsman för att skapa egna konton. Det går också bra att programmera utan något konto men då går det inte att spara/dela sina projekt online.

Vad innebär Scratch?

Vad betyder scratch? (i sport) frånvaro av handikapp (se detta ord); starta från scratch (även) börja (om) från början, börja med två tomma händer || oböjl.

Varför Scratch?

Scratch används för att skapa roliga och smarta spel, historier och animation. Elever och lärare brukar använda scratch till att skapa interaktiva animationer och pedagogiska spel. Det ger ett insteg till datorprogrammeringens värld.

Vad är en Sprajt i Scratch?

Du kan tänka på Scratch som en teater. Teatern har en scen där allting utspelar sig. Scenen kan byta dekor (bakgrund) och på scenen ställer sig en eller flera skådespelare (sprajtar) för att agera. Skådespelarna agerar enligt sitt manus (skript).

Hur delar man ett projekt på Scratch?

När du är redo att dela ditt projekt med andra, klicka på "Dela"-knappen i ovankanten av skärmen. (Om du inte redan har gjort det, så behöver du skapa ett Scratch-konto för att dela ditt projekt online.)

Relaterade inlägg: