Vad gäller för resa till Grekland Covid?

Vad gäller för resa till Grekland Covid?

Vad gäller för resa till Grekland Covid?

Från och med har kravet på vaccinationsbevis, tillfrisknandebevis eller bevis på negativt covid-test vid inresa lyfts för resenärer till Grekland. Grekiska myndigheter kan tillämpa slumpmässigt antigen- eller PCR-test vid inresa.

Måste man ha pass för att resa till Grekland?

Vid in- och utresa till Grekland krävs en godkänd resehandling, det vill säga ett giltigt pass eller ett giltigt nationellt id-kort. Resehandlingen behöver vara giltig fram till dess att hemresan har ägt rum.

När är det bäst att resa till Grekland?

Mina favoritmånader är april, juni, september och oktober. Till Grekland kan man faktiskt åka året om även om de flesta åker under den varmare delen av året. På vintern är det framförallt Aten och Kreta som lockar. Tyvärr är utbudet på resor till Grekland under vinterhalvåret dåligt.

Kan man resa om man är vaccinerad?

När det gäller andra vacciner (till exempel HPV eller TBE) eller ett högdosinfluensavaccin, ska det gå sju dagar mellan vaccination mot covid-19 och annan vaccination. Jag är vaccinerad och ska resa utomlands – vad gäller? Oavsett vart du ska resa vilar ett stort ansvar på dig som enskild resenär.

När börjar säsongen i Grekland?

Vädret i Grekland är inte oväntat som varmast i juli och augusti. Då är det sköna dryga 30 grader på dagen i hela landet och i topp hittar vi Samos. Men värmen kommer redan i april och stannar till november på öarna Kreta, Rhodos och Kos.

Vart i Grekland ska man åka i oktober?

Varmt i oktober: 23–28 grader
Luft - dagLuft - nattResmål
23°14°Grekland, Korfu
23°17°Grekland, Kreta
23°15°Grekland, Samos
23°18°Portugal, Madeira

Relaterade inlägg: