Vad är en Elkraftingenjör?

Vad är en Elkraftingenjör?

Vad är en Elkraftingenjör?

Som elkraftingenjör kan du arbeta med projektering av nya elproduktions- och distributionsanläggningar. Det kan vara allt från vatten- och vindkraftverk till småskaliga produktionsanläggningar eller anläggningar och nät i hela distributionskedjan av energin.

Vad gör elingenjör?

Som Elingenjör konstruktion är det du som gör ritningarna för all elektronik som ska dras och monteras i en byggnad – som belysning, datanät och elinstallationer. Det kan gälla bostadshus, kontor, industrimiljöer eller andra ny-, till- och ombyggnationer som behöver avancerad teknik.

Vad gör man som Elkrafttekniker?

Leda och arbeta i projekt inom elkraft. Projektera och planera anläggningar inom elkraft. Drift, service och förebyggande underhåll samt felavhjälpning. Planera och driva projekt inom elkraft.

Vad tjänar en Elkrafttekniker?

Som elkraftstekniker kan du tjäna lite olika i lön beroende på till exempel var i landet du bor, hur gammal du är samt tidigare erfarenhet. Medellönen för ingenjörer och tekniker inom elektroteknik i Sverige 20 kr. Läs mer lönestatistik på SCB:s hemsida.

Hur blir man Distributionselektriker?

Distributionselektriker är en heltidsutbildning som du läser hos Teknikhögskolan i Lund under 1 år. Det är föreläsning två dagar per vecka och resten av tiden ägnas åt grupparbeten och självstudier.

Relaterade inlägg: