Kan man måla i dusch?

Kan man måla i dusch?

Kan man måla i dusch?

Ska du måla om i ditt badrum så är det senare – VT – det våtrumssystem du ska använda. VT använder man nämligen då väggarna utsätts för en direkt spolning; något som sker i närheten av dusch och badkar. Man brukar säga att inom en meter från exempelvis duschenska man använda sig av VT.

Vilka är de vanligaste verktygen som man använder till Våtrumsmålning?

VT System. Används på ytor som utsätts för direkt vattenspolning och läckande vatten, exempelvis duschutrymme eller badkar samt inom en meter för dessa. För att bygga upp en vattentålig yta, VT-system, krävs att man använder en godkänd glasfiberväv och ett godkänt målningssystem. Godkända system hittar du här.

Hur lång tid tar det för Våtrumsfärg att torka?

Om färgen inte är tillräckligt torr riskerar du att den släpper när du målar igen, vilket förstör båda lagren. Torktiden står ofta på färgburken, och om du är osäker bör du låta den torka i 24 timmar. Ge det hellre för mycket tid än för lite, även om du är otålig att se resultatet efter två lager.

Kan man måla på våtrumstapeter?

Vi avråder från att måla denna typ av mjuka våtrumstapet. Våtrumstapeter innehåller plaster och dessa plaster innehåller mjukgörare som kan ställa till problem för färg. Den kan förutom att ytan på våtrumstapeten ger dålig vidhäftning för färgen i allra värsta fall förbli klibbig och inte torka ordentligt.

Kan man måla tvättstugan?

En tvättstuga räknas som våtutrymme och där krävs ett enligt MVK (Måleribranschens våtrums kontroll) ett godkänt målningssystem för våtrumsmålning. Detta för att fukt inte ska intränga in i konstruktionen och orsaka fuktskador. Därför avråder vi helt från målning med diffusionsöppna system i denna typ av miljö.

Relaterade inlägg: