Hur lång är CNC-operatör utbildning?

Hur lång är CNC-operatör utbildning?

Hur lång är CNC-operatör utbildning?

Utbildningar till CNC-operatör kan vara lite olika längd beroende på djup och omfattning. Men vanligtvis är de mellan 6 och 18 månader. Längre utbildningar ger mer fördjupade kunskaper om CNC-teknik. Det är även vanligt att det ingår praktik på utbildningarna, så att du får testa på yrket i verkligheten.

Hur är det att jobba som en CNC-operatör?

Som CNC-operatör ansvarar du för en datorstyrd maskin för mekanisk bearbetning av arbetsstycken. Med hjälp av maskinen tillverkar du detaljer av främst metall som ingår i kvalificerad verkstadsproduktion. Maskinen programmeras utifrån ritningar och CAD / CAM-underlag.

Vad är CNC operatör utbildning?

CNC-operatören riggar och sköter datorstyrda maskiner för mekanisk bearbetning och tillverkning av detaljer. Utbildningen passar dig som är intresserad av teknik, underhåll, tillverkning och problemlösning. Utbildningen är en yrkesutbildning som ger dig god anställningsbarhet.

Hur mycket tjänar man som maskinoperatör?

29 100 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Vad tjänar en CNC operatör i Norge?

En CNC operatör har i snitt 36000:- - 22% = ca 28k med fritt boende och käk. En svetsare är garanterat inte bättre betald, snarare lika bra betalt så länge de inte har licens på rörsvetsning osv. Vet 2 som är jäkligt duktiga svetsare.

Hur mycket tjänar man som produktionstekniker?

40 800 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Relaterade inlägg: