Var kommer flamländare ifrån?

Var kommer flamländare ifrån?

Var kommer flamländare ifrån?

Flamländska, även flamska (västflamländska: Vlams), är en nederländsk dialektgrupp eller ett närbesläktat språk som talas av cirka 6,5 miljoner i Flandern i Belgien samt i angränsande områden i Nederländerna och (av en minoritet) i Frankrike, främst i Franska Flandern.

Vilka länder samarbetar Nederländerna med?

Handel och ekonomi Handeln inom EU står för 66 % av Nederländernas export (Tyskland 23 %, Belgien 10 % och Frankrike 9 %), medan 8 % går till USA och 4 % till Storbritannien. Av importen kommer 42 % från EU-länderna (Tyskland 15 % och Belgien 8 %), medan 17 % kommer från Kina och 8 % från USA.

Vad betyder flamländsk?

Flamländska, även känt som belgisk nederländska – eller vlaams som det kallas lokalt – är namnet på den nederländska dialekt som talas i Belgien. Det är ett officiellt språk i Belgien tillsammans med franska och tyska och det enda officiella språket i Flandern.

Har Nederländerna stort inflytande i Europa?

Nederländerna är en ledande handelsnation och Rotterdam har en av världens största hamnar. Koalitionsregeringar leder normalt landet. Den tidigare toleranta nationen har nu ett starkt inflytande av främlingsfientlighet... Nederländerna kallas ofta Holland efter sin historiskt dominerande region vid kusten mot Nordsjön.

Är Nederländerna EU?

EU-land sedan 1958, euroland sedan 1999, Schengenland sedan 1995 och andra uppgifter om Nederländernas roll i EU.

Hur pratar man i Belgien?

Flamländarna bor i Flandern i norr och talar nederländska, fast språket här kallas flamländska. I Vallonien, som utgör landets södra hälft, talar man franska. Det finns också en liten grupp tysktalande och tyska är landets tredje officiella språk.

Relaterade inlägg: