När slutade Saab att tillverka bilar?

När slutade Saab att tillverka bilar?

När slutade Saab att tillverka bilar?

Redan 2011 stoppades tillverkningen av Saab-bilar. Några år senare kom nya direktiv från Kina och drygt 400 bilar hann rulla av bandet innan ekonomin återigen hann ikapp. Troligen finns det redan sålda bilar som har senare tillverkningsnummer men bilen som nu ska auktioneras ut är den sista som säljs.

Varför lade Saab ner?

Alla Saabs modeller på europamarknaden är numera femstjärniga i Euro NCAP. 2005 väljs Jan Åke Jonsson till ny vd för Saab Automobile AB. 2009, 18 december. GM meddelar att man inte funnit någon köpare till Saab och därmed väljer att lägga ned den svenska biltillverkaren.

Vad gör Saab Dynamics?

Saab Dynamics AB är en del av försvarskoncernen Saab AB. Företaget har sitt huvudkontor i Karlskoga men verkar även på andra platser. I Saab Dynamics AB portfölj ingår understödsvapen, missilsystem, torpeder samt militära och civila obemannade undervattensfarkoster.

När kommer Nevs bil?

Nevs spännande offensiv fortsätter in i framtiden Prototypen är på gång under 2021 och det är planerat att den första bilen ska rulla ut från verkstaden under 2022. Fem bolag investerar 30 miljarder tillsammans under en projektchef som tidigare arbetat för Bosch.

Vem äger Nevs Trollhättan?

Ägare: Sedan sommaren 2020 ägs Nevs till 100 procent av kinesiska Evergrande. I den företagskoncernen ingår bilfabriker i flera städer i Kina. Produktionskapacitet: Drygt 200 000 bilar per år i Trollhättan.

Är Saab en bra första bil?

Att skaffa en Saab som förstabil är inget dumt val. Det är säkra bilar, bra rostskyddade, bekväma, trevliga att köra och det finns många att välja på – över 3 500 var ute på Blocket i maj. Men i den floran gäller det att kunna vaska fram fyndet och attraktiva bilar blir inte gamla på nätet.

Relaterade inlägg: