Är det svårt att plugga till polis?

Är det svårt att plugga till polis?

Är det svårt att plugga till polis?

I början av år 2020 var ca en fjärdedel av platserna på polisutbildningen i Sverige vakanta. Förutom att det har varit svårt att fylla utbildningsplatserna med lämpliga sökande, förekommer det avhopp från utbildningen. Det finns få svenska studier som undersöker varför polisstudenter hoppar av utbildningen.

Hur stark för att bli polis?

Det motsvarar medelgod muskelstyrka för kvinnor respektive män. Förklaring av fysiska antagningskrav....Simkunnig

  • 150 meter bröstsim.
  • 25 meter ryggsim utan armtag.
  • Hämta en docka från 1,5 meters djup och bogsera den 10 meter med dockans "ansikte" ovanför vattenytan.

Är det lätt att bli polis?

Arbetet som polis kräver kunskap och kompetens inom många olika områden. Utbildningen är därför problembaserad och integrerar olika kunskapsområden. Den är inriktad på polisens uppdrag, regelverk och metoder. Polisutbildningen innefattar fem terminer, varav sex månader är praktik, en så kallad aspirantutbildning.

Hur svårt är uniq test?

En tredjedel av de kallade, 654 personer, kom inte till testerna. Procentsatsen anger hur stor andel av de testade som underkändes: 636 sökande kuggade på Uniq, ett datoriserat begåvningstest* och 24 föll bort på Neo-Pir, ett personlighetstest. Sammanlagt 67 procent.

Är polis ett bra jobb?

Oavsett om du vill bli ingripandepolis, brottsutredare eller ingå i insatsstyrkan är polis ett viktigt, omväxlande och stimulerande yrke. Som polis kommer du att göra skillnad i människors liv, i stort och smått. Du måste kunna hantera utmanande situationer och fatta rätt beslut även under pressade förhållanden.

Relaterade inlägg: