Vilken träningsbänk?

Vilken träningsbänk?

Vilken träningsbänk?

Det man vanligast ser och använder är en ställbar träningsbänk då dessa har mer användningsområden än en plan träningsbänk. Plana bänkar är oftast mer robusta och har inte som ställbara bänkar en ställbar rygg som ibland kan kännas lite vinglig, vilket gör att vid väldigt tung bänkpress så är plan bänk att föredra.

Hur bred ska en träningsbänk vara?

Ryggdynan är 22,5 cm bred, vilket är en vanlig breddträningsbänkar som du hittar på de flesta gym. Det är dock en för smal bredd för seriös bänkpressträning: då vill du helst upp till tävlingsmåtten 29–32 cm för att få en stabil bas under skuldrorna.

Hur använder man en träningsbänk?

Genom att justera upp ryggstödet så kan du träna den övre delen av bröstmuskeln på ett mycket enkelt och säkert sätt. På de flesta ställbara träningsbänkarna går det dessutom att ställa in ryggstödet på ett ”negativt” vis så att det lutar neråt så att du kan använda bänken till att göra dina situps på.

Hur ofta kan man köra bänkpress?

Hög frekvens. Var inte rädd för att träna bänkpress mer än en gång per vecka om ditt mål är att bli starkare. När du tränar ökar muskeluppbyggnaden ganska kortvarigt, någonstans mellan 24 och 48 timmar. Genom att träna muskelgrupperna mer än en gång i veckan får du ett längre tidsspann där muskeluppbyggnaden är förhöjd ...

Vad kostar en träningsbänk?

De billigaste träningsbänkarna kostar under 1 000 kronor, men är sällan ett bra val. Det finns många bra träningsbänkar i prisintervallet 1 500 till 3 000 kronor. De dyraste träningsbänkarna kostar över 7 000 kronor.

Hur djupt ska man gå i bänkpress?

Gör istället så här: Brösta upp dig ordentligt, och när stången går ner, så ska den gå ner så långt att den snuddar i bröstet. Härifrån pressar du explosivt upp stången tills armar är helt raka innan du fortsätter.

Varför böjer man ryggen i bänkpress?

– Under rörelsen är det en bra idé att dra skuldrorna "bak och ned" för att stabilisera dem. Det förbättrar både prestationen och minskar skaderisken. Samma effekt får du av att brösta upp dig lite grann när du ligger på bänken.

Hur mycket är normalt att bänka?

125+kg i bänk är i alla fall helt godkänt. När man har hållit på ett tag så tränar man ju på mer än vad man väger, eller på sin kroppsvikt.

Kan man träna bänkpress varje dag?

Tränar man enbart för styrka och bara går in o drar av ett arbetsset per gång så är det nog inga problem att öka i styrka. Det beror så klart på vad målet är med träningen och hur man tränar. En gång i veckan måste väl vara mer rimligt? Kan ju inte må bra av att repetera samma övning varje dag under veckan..

Hur mycket kostar en bänkpress?

Produktinformation. Det billigaste priset för Gorilla Sports Bänkpress 200kg just nu är 1 549 kr. Det är en av de 100 mest populära produkterna i kategorin Träningsbänkar & ställningar.

Relaterade inlägg: