Hur många svenskar bor i Grekland?

Hur många svenskar bor i Grekland?

Hur många svenskar bor i Grekland?

Närmare 850 000 svenskar reser till Grekland varje år och ungefär 2 500 svenskar är boende i landet på heltid.

Hur många svenskar bor i Aten?

Aten är den mest populära staden bland svenskar, och det bor omkring 2000 svenskar här.

Hur är det att bo på Kreta?

Kreta lockar med vacker natur, sol och bad och en stressfri inställning till livet i allmänhet. Lönerna är mycket lägre på Kreta än i Sverige men det är även levnadskostnaderna. Sverige och Grekland har ett dubbelbeskattningsavtal, vilket innebär att man inte behöver skatta dubbelt om man flyttar till Grekland.

Finns mången i Grekland?

Demografi. År 2001 hade Grekland invånare, varav 58,8 % levde i städer och 28,4 % på landsbygden. Invånarantalet i Greklands två största städer, Aten och Thessaloniki, uppgick till nästan 4 miljoner.

Hur många bor i Aten 2021?

Aten är Greklands huvudstad och landets största stad med omkring 3,1 miljoner invånare (UI).

Hur många invånare i Aten 2021?

För andra betydelser, se Aten (olika betydelser). Aten, även Athen, (uttal /aˈteːn/; grekisk stavning Αθήνα, Athína) är huvudstaden i Grekland. Den är den största staden i landet, med cirka 4 miljoner invånare inklusive förorter.

Vad står det på grekiska bilar?

Registreringsnumren består av tre bokstäver, ett bindestreck och fyra siffror. Som bokstäver används endast sådana versaler ur grekiska alfabetet som det finns likadana till utseendet i det latinska alfabetet. Man använder A, B, E, Z, H, I, K, M, N, O, P, T, Y, X.

Relaterade inlägg: