Hur länge blommar en hortensia?

Hur länge blommar en hortensia?

Hur länge blommar en hortensia?

Blomningen kommer vanligen på fjolårsskotten, men moderna sortgrupper som 'Endless Summer' och 'Bride' får blommor på både ettårs- och fjolårsskott vilket ger blomning under hela sommaren och in på hösten. En av hortensians stora fördelar är den långa blomningstiden och det vackra bladverket som pryder hela säsongen.

Kan man övervintra en hortensia?

Klipp bort vissna blommor efterhand så håller sig plantan fin. Övervintra hortensian frostfritt eller nergrävd i jorden. Täck plantan med löv och grenar vintertid och beskär bara sparsamt.

Kan du plantera ut Hortensia i rabatt under sommaren?

Du kan också plantera ut den i en rabatt under hösten. Här överlever din hortensia lättare än inomhus i värmen. ... När syrenerna slår ut är det som att startskottet för sommaren har gått. Nu kan du se fram emot månader av grönska, blomning och härliga trädgårdsdofter.

Kan du plantera din Hortensia i en stor utekruka?

Om du har din hortensia i en stor utekruka får du se till att ställa den i ett skyddat läge innan frosten kommer. Du kan också plantera ut den i en rabatt under hösten. Här överlever din hortensia lättare än inomhus i värmen. Blanda gärna rabattjorden med naturell torv.

Hur gör du med Hortensia som krukväxt?

Hortensia som krukväxt: Placera din hortensia ljust, men inte i direkt solljus. Hortensian kräver mycket vatten, men vill inte stå i vatten. Vattna därför krukväxten genom att sänka ner den i vatten och håll den nere tills det slutar bubbla. Upprepa minst 3 gånger per vecka.

Hur gör du för att hålla Hortensia i solljus?

Placera din hortensia ljust, men inte i direkt solljus. Hortensian kräver mycket vatten, men vill inte stå i vatten. Vattna därför krukväxten genom att sänka ner den i vatten och håll den nere tills det slutar bubbla. Upprepa minst 3 gånger per vecka.

Relaterade inlägg: