Hur många talar italienska i världen?

Hur många talar italienska i världen?

Hur många talar italienska i världen?

Italienska Språket talas inte bara i Italien, utan även i Schweiz, Malta och Argentina (och dessutom i 25 andra länder). Omkring 70-125 miljoner människor pratar italienska världen över. Grammatiken liknar de andra romanska språken men har färre verbformer än franska och spanska.

Hur lång är Tunisien?

Tunisien ligger i Nordafrika mellan Algeriet i väster och Libyen i sydöst. I norr och i öster har landet en mer än 130 mil lång kust mot Medelhavet.

Vad pratar tunisier för språk?

ArabiskaTunisien / Officiellt språkArabiska är det största av de semitiska och afroasiatiska språken och ett av de fem största språken i världen. Språket skrivs med det arabiska alfabetet och är gemensamt för i stort sett hela arabvärlden. Det är ett av Förenta Nationernas officiella språk. Wikipedia

Hur många tunisier bor i Sverige?

Enligt Statistiska centralbyrån fanns det 2017 i Sverige sammanlagt cirka 5 400 personer födda i Tunisien. varav 5 427 födda i Tunisien och 2 583 födda i Sverige men med båda föräldrarna födda i Tunisien.

Vad kallas upproret i Tunisien 2010?

Jasminrevolutionen var demonstrationerna och kravallerna i flera städer i Tunisien som pågick från den 17 december 2010 till den 14 januari 2011. President Zine El Abidine Ben Ali tvingades den 14 januari 2011 avgå och lämna landet.

Hur många pratar franska i Tunisien?

Tunisisk arabiska, eller Darija, har ett ordförråd som mest innehåller arabiska ord, med ett betydande berber substrat, men även en stor del lånord från franska, italienska samt turkiska....Tunisisk arabiska.
Tunisisk arabiska
تونسي
Talas iTunisien Nordöstra Algeriet
Antal talare11 miljoner
Språkkoder

Hur många pratar italienska i Sverige?

2019 bodde det i Sverige sammanlagt 26 467 personer som antingen själva var födda i Italien eller hade minst en förälder som var det. varav 12 419 födda i Italien och 974 födda i Sverige men med båda föräldrarna födda i Italien.

Relaterade inlägg: