Hur gör man Vetegräsjuice?

Hur gör man Vetegräsjuice?

Hur gör man Vetegräsjuice?

Lätt att odla hemma Vetegräs odlar man enkelt i en låda hemma på fönsterbrädet. När det blir 10-20 cm högt klipper du ner det, pressar juicen ur det och slänger resten i komposten. Vetegräs är glutenfritt!

Vad är bra med Korngräs?

Korngräs är perfekt om du går på diet, tränar mycket eller bara vill ha mer energi. Det är fullpackat med en stor mängd vitaminer, mineraler, aminosyror och antioxidanter, kostfiber och klorofyll som renar blodet och stärker immunförsvaret.

Är det gluten i vetegräs?

Vetegräset växer upp ur vetekärnan när den fått grodda sig, och gräset innehåller inte gluten.

Vad innehåller vetegräs?

Vetegräs och klorofyll Vetegräset är en bra proteinkälla eftersom det innehåller alla livsnödvändiga och icke livsnödvändiga aminosyror. Utöver det finns vitamin A, B1, B2, B6, B9, C, E, K, kalium, jod, magnesium, koppar, kalcium, selen, järn, zink och hundratals enzymer.

Hur använder man Spirulina?

Det bästa sättet att få i sig algen är att blanda i spirulinapulver i olika typer av mat och dryck. Du kan till exempel blanda det i smoothies och juicer. Du kan även toppa din gröt eller sallad med spirulina. Vi har till och med sett att det används som popcornkrydda.

Är Spirulina bra för kroppen?

Spirulina innehåller i synnerhet mycket magnesium, kalium, natrium, fosfor, mangan, jod, krom och molybden. Mykopolysackarider (MP) som är lättsmälta och komplexa kolhydrater. Dessa kolhydrater, i kombination med protein, bidrar till att stärka bindväven i kroppen. Den sänker också blodets koncentration av fetter.

Relaterade inlägg: