Hur mycket kostar en Redlocker?

Hur mycket kostar en Redlocker?

Hur mycket kostar en Redlocker?

Jag rekommenderar att det kan sättas upp såkallade redlockers i skolorna vilket är ett uf som senare blev ett företag som skapar skåp med tamponger i. Det kostar 350kr i månaden per skåp och dessutom blir det bra marknadsföring för kommunen samt att vi blir en förebild för andra kommuner. Gör skillnad!

Hur mycket kostar mensskydd på ett år?

Varje år lägger personer som har mens cirka 1500 kronor på mensskydd. Det är mycket pengar för en skolungdom utan egen inkomst, eller för en familj som lever på små marginaler.

Hur mycket kostar mensskydd i månaden?

En kvinna lägger ungefär 100-150 kr/månadmensskydd. Det blir en summa på kronor per år. I genomsnitt har en kvinna mens i ungefär 45 år, vilket betyder att en kvinna då skulle betala mellan 54 000 och 81 000 kronor för mensskydd under sin livstid.

Hur mycket kostar det att producera tamponger?

Även att produktionen och lastning till butiker kostar pengar. Det betyder att företag som tillverkar dessa hygienprodukter inte kommer tjäna pengar. Enligt apoteket, 2019, kostar ett paket tamponger 30kr, där inkluderas de avgifter som lagts ner på produktionen av exempelvis tamponger.

Hur mycket pengar lägger man på mensskydd under en livstid?

Kostnader för produkter i samband med menstruation, till exempel mensskydd, värktabletter och extra tvätt ligger runt 70 000 kronor under en kvinnas livstid. För många personer i Sverige är detta pengar man inte har.

Hur mycket pengar lägger en kvinna på mensskydd per år?

Varje år lägger personer som har mens cirka 1500 kronor på mensskydd.

Relaterade inlägg: