Hur mycket drar en laptop laddare?

Hur mycket drar en laptop laddare?

Hur mycket drar en laptop laddare?

En typisk bärbar dator förbrukar (vid laddning) lite drygt en halv ampere (A) som mest. Detta om datorn är urladdad och strax efter att sladden sats in i kontakten.

Hur mycket el förbrukar min dator?

En stationär dator förbrukar 200–500 watt vid normalt bruk, medan den i viloläget drar cirka 5–10 watt. Bärbara datorer använder generellt mindre el än stationära, med en förbrukning på runt 20–50 watt vid normal användning och cirka 2–5 watt i viloläget.

Hur många kWh drar en gaming dator?

En vanligt speldator drar enligt Mills studie cirka 1400 kilowattimmar på ett år. Det är sju gånger mer än ett snålt kylskåp, eller sex gånger mer än en vanligt dator.

Hur mycket kostar det att ladda en laptop?

Då batteriet är urladdat kostar det ungefär 9 öre i timmen att ladda datorn samtidigt som den är påslagen. Andra datorer kan dra betydligt mer el, men Apples minsta laptop kostar dig årligen ungefär 209 kronor, om datorn arbetar 8 timmar varje dag, står påslagen ytterligare 8 timmar och är avstängd i 8 timmar.

Vad kostar en gaming dator i el?

Runt 1 500 kronor om året ZDNET har utgått från en stationär speldator som varje dag står på i fyra timmar. Det förbrukar enligt beräkningarna 511 kWh per år. Om vi antar att elpriset ligger på cirka 3 kronor så ger det en årlig datorelräkning på 1 533 kronor om datorn är påslagen fyra timmar varje dag.

Relaterade inlägg: