Hur många fruar har sultanen av Brunei?

Hur många fruar har sultanen av Brunei?

Hur många fruar har sultanen av Brunei?

Sultanen har två fruar. Hans första hustru är Raja Isteri Pengiran Anak Hajah Saleha. Han var tidigare även gift med Mariam Abdul Aziz men skildes från henne 2003. År 2005 gifte han sig istället med Azrinaz Mazhar Hakim.

Hur rik är sultanen av Brunei?

Sultanen har tidigare betraktats som världens rikaste person med en förmögenhet på nästan 400 miljarder kronor, men sjunkande oljepriser har gjort att hans förmögenhet har gått ner och familjen har till och med fått se över ekonomin.

Vilken titel har Bruneis statschef?

Brunei är ett ärftligt sultanat där sultanen (sedan 1967 Hassanal Bolkiah) i praktiken är envåldshärskare. Landet var ett brittiskt protektorat från 1888, fick inre självstyre 1959, och full självständighet 1984.

Hur stort är Brunei?

5 765 km²Brunei / Yta

Vad heter det rika sultanatet på Borneos nordvästkust?

Staten Brunei omfattar två avskilda delar på nordvästkusten av ön Borneo och är omslutet av den malaysiska delstaten Sarawak.

Hur mycket pengar har FAIQ bolkiah?

Faiq Bolkiah är världens rikaste fotbollsspelare Samlad förmögenhet: 20 miljarder dollar. Spelarlön: 365 000 dollar/år.

Vilka tre länder ligger på ön Borneo?

Staterna Sabah och Sarawak i norra och västra Kalimantan hör till Malaysia, och det lilla sultanatet Brunei ligger på nordvästra Borneo. Idag bor cirka 20 miljoner människor på ön, i huvudsak i städer längs kustområdena. Ön delas av tre länder: Indonesien, Malaysia och Brunei.

Vilka bor på Borneo?

Majoriteten av Borneos invånare är bosatt längs kusterna. Inlandets regnskogar är däremot glest befolkade (0,3 invånare per km2). Borneos inhemska befolkning består av två huvudgrupper: dajaker och malajer. Malajerna är bosatta längs kusterna, där de är sysselsatta inom jordbruk, fiske och administration.

Vem är den rikaste fotbollsspelaren i världen?

David Beckham är överlägset rikast bland världens fotbollsspelare. Här är topp 50-listan. Det är Goal.com som i dag publicerar en lista över de 50 rikaste spelarna i världen. Den toppas överlägset av David Beckham - som har en förmögenhet på 175 miljoner pund.

Relaterade inlägg: