Hur lång är Poseidon?

Hur lång är Poseidon?

Hur lång är Poseidon?

Figuren »Poseidon«, som är sju meter hög, står i ett brunnskar där fiskar och sjöjungfrur leker med tritoner, de figurer som i antik mytologi beskrevs som Poseidons barn – till hälften fiskar, till hälften människor.

Vem var Poseidon gift med?

Zeus valde himlen, och Poseidon valde havet. Han gifte sig med Thetis, en havsnymf, men efter att ha hört en oroande profetia att hans avkomma med Thetis skulle vara större än han, bestämde han sig för att gifta sig med henne till en människa istället (hennes son med Peleus blev Achilles).

Hur hög är Poseidon statyn?

Poseidon 1930 Poseidon är en väldig gestalt, sju meter hög, som står naken och bredbent på en klippa. I sin ena hand håller han en fisk, i den andra en snäcka.

När kom Poseidon till Götaplatsen?

Staty på Götaplatsen av Carl Milles. Statyn Poseidon av Carl Milles är ett av Göteborgs kanske mest kända landmärken. Placerad på Götaplatsen stoltserar havsguden med paradgatan Avenyn framför sina fötter. Statyn invigdes i september 1931.

Hur var Poseidon?

Poseidon var en av gudarna inom den grekiska mytologin. Ursprungligen var han vattnets gud, men han blev senare en havsgud och flodernas och källorna yttersta härskare och tempel till hans ära låg ofta nära havet. Han var även jordbävningarnas och hästarnas gud och han associerades även med tjurar.

Vad heter konstnären som utfört skulpturen Poseidon i Götaplatsen?

Poseidon med brunnskar eller bara Poseidon (även Poseidonbrunnen) är en bronsskulptur som står på Götaplatsen i centrala Göteborg. Skulpturen, som föreställer havsguden Poseidon, är skapad av Carl Milles och invigdes 1931.

Vem ritade Götaplatsen?

Staty på Götaplatsen av Carl Milles. Statyn Poseidon av Carl Milles är ett av Göteborgs kanske mest kända landmärken.

Vilken grekisk Havsgud finns som skulptur i fontänen?

För andra betydelser, se Poseidon (olika betydelser). Poseidon med brunnskar eller bara Poseidon (även Poseidonbrunnen) är en bronsskulptur som står på Götaplatsen i centrala Göteborg. Skulpturen, som föreställer havsguden Poseidon, är skapad av Carl Milles och invigdes 1931.

Relaterade inlägg: