Hur börjar blindtarmsinflammation?

Hur börjar blindtarmsinflammation?

Hur börjar blindtarmsinflammation?

Orsaken till att vissa får blindtarmsinflammation är inte helt säker. Ofta beror det på att något täpper till öppningen mellan bihanget och blindtarmen. Trycket ökar i bihanget när öppningen täpps till. Det kan göra att bihanget infekteras av virus eller bakterier.

Kan blindtarmen läka av sig själv?

Typiska symtom är ömhet till höger i nedre delen av buken, illamående, enstaka kräkningar och feber. Den går att behandla med både kirurgi och enbart antibiotika. Dessutom kan inflammationen läka av sig självt.

Varför har jag ont i högra sidan av magen?

Blindtarmen, gallblåsan och levern sitter alla på höger sida. Blindtarmsinflammation brukar orsaka smärtor runt naveln och gör sedan ont i högra sidan av magen, men smärtan kan vara diffus. Gallsten har liknande symptom men känns ofta högt upp, blindtarmen sitter längre ner.

Varför har jag ont i livmodern?

Orsaker till smärta i nedre delen av buken inflammation i livmodern eller slidkatarr. könssjukdom (till exempel klamydia) urinvägsinfektion. blindtarmsinflammation.

Hur länge kan man ha ont i blindtarmen?

Okomplicerad blindtarmsinflammation kan i många fall läka spontant och utan behandling, medan den komplicerade formen är mer allvarlig. Cirka en tredjedel av de barn som drabbas får en allvarligare form av blindtarmsinflammation förenad med högre risk för komplikationer och längre sjukhusvistelse.

Relaterade inlägg: