Vad kan man bli om man går flygteknik?

Vad kan man bli om man går flygteknik?

Vad kan man bli om man går flygteknik?

Efter att ha läst flygteknikprogrammet går det att läsa vidare till bland annat flygplanstekniker, flygplansplåtslagare och pilot på yrkeshögskolan. Vidareutbildning för att bli helikoptermekaniker finns på ett fåtal orter. Du kan också läsa fordons- och transportprogrammet på gymnasiet.

Hur mycket tjänar man som Flygplanstekniker?

43 600 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Är flygteknik högskoleförberedande?

Mer om Flygteknik. Flygteknikutbildningen är en unik utbildning med egna examensmål. Det är alltså inte ett nationellt program, utan finns bara på några få, utvalda skolor. Utbildningen är riksrekryterande, vilket innebär att du kan söka till utbildningen från hela landet.

Vilken linje ska man gå om man vill bli pilot?

Hur blir man pilot på gymnasiet? Lämpliga gymnasieprogram för dig som vill bli pilot i framtiden kan vara Teknikprogrammet eller Naturvetenskapsprogrammet. För att bli pilot måste du en utbildning på yrkeshögskolan eller på annan fristående utbildningsanordnare efter gymnasiet.

Vilka ämnen läser man på fordon och transport?

Du lär dig om fordons funktion, konstruktion, olika system och komponenter samt om hur du felsöker, diagnostiserar, reparerar och utför service på olika fordon. Du lär dig hur man transporterar gods eller personer och hanterar gods på lager och i terminaler. Du lär dig också att använda datorer och olika datasystem.

Relaterade inlägg: