Hur länge håller en toppmatad tvättmaskin?

Hur länge håller en toppmatad tvättmaskin?

Hur länge håller en toppmatad tvättmaskin?

Faktum är att den genomsnittliga livslängden för en tvättmaskin är 10-12 år. Det finns dock problem som leder till onödigt komplicerade, dyra och tidskrävande reparationer. Då är det ofta både enklare och billigare att byta ut maskinen mot en ny.

Hur lång tid håller en tvättmaskin?

Hur länge håller en tvättmaskin egentligen? Generellt kan man säga att en professionell tvättmaskin eller en industritvättmaskin håller i ca 15 år. De är byggda för att startas upp till 10 gånger per dag, till skillnad mot en hushållsmaskin som startas en till två gånger per dag och håller i ca 5 år.

Är toppmatade tvättmaskiner bra?

Fördelen med toppmatade tvättmaskiner är att de är betydligt smalare och tar upp mindre plats än frontmatade modeller, även om de ofta är något högre. Därefter ska du välja storlek på trumman och maskinens tvättkapacitet. Här bör du överväga faktorer som antal medlemmar i hushållet och antal barn.

Vilken tvättmaskin sköljer bäst?

Bäst i test, LG FH495BDS2: Det här är den tvättmaskin som fick absolut bäst betyg i Råd & Röns test (73). Den kostar cirka 10 000 kronor och rymmer 12 kilo tvätt. Den får höga betyg på tvätt, centrifugering och miljö, men endast godkänt på sköljning, hanterbarhet, ljudnivå och tvättid.

Hur tvättar man i en toppmatad tvättmaskin?

Utsidan på en tvättmaskin rengör du enkelt med en fuktig trasa. För att motverka bakterier och lukt på maskinens insida kan du köra ett tomt program på 70 grader, som du doserar med någon dl ättika istället för tvättmedel. Låt sedan luckan stå öppen i några timmar efter att programmet är klart.

Vilken tvättmaskin är bäst i konsumentundersökningen?

Bästa tvättmaskinstillverkare i denna stora konsumentundersökning blev, inte helt oväntat, Miele med poäng (460 tvättmaskiner från Miele utvärderades). På andraplats kom Bosch med 92 poäng och 1 890 undersökta tvättmaskiner. Läs gärna även vilket tvättmedel som är bäst, så att du drar full nytta av din nya tvättmaskin.

Vilken tvättmaskin är bäst i test?

I tidningen Råd & Röns senaste test från januari 2020, är hela 150 maskiner med i sammanställningen. Bäst i test med 73 poäng är LG FH495BDS2/FH6F9BDS2 och på delad andraplats kommer flera tvättmaskiner från Miele bland annat modellerna WCG 130, WCI 330, WCI 120 som alla får 72 poäng. Bosch WAT283T8SN, som är vår mest prisvärda tvättmaskin, ...

Vad är den mest prisvärda tvättmaskinen?

Bosch WAT283T8SN, som är vår mest prisvärda tvättmaskin, ligger på en delad 8:e plats och får bra betyg i delmomenten tvätt och centrifugering. Samtliga tvättmaskiner på topp 15-listan är relativt dyra och kostar mellan 9 000-18 000 kronor.

Relaterade inlägg: