Hur tung sovsäck?

Hur tung sovsäck?

Hur tung sovsäck?

Dunsovsäckar är fortfarande det bästa valet om du vill ha låg vikt och liten packvolym. Dun är dock känsligare mot fukt än vad syntet är, något du bör ha i åtanke. En sovsäck som Marmot Phase 30 väger bara 500 gram med en komforttemperatur på 0,6 grader, ett bra val för sommar och höst i fjällen.

Hur mycket väger en sovsäck?

Till den här typens tur kan man med fördel titta efter sovsäck med en komforttemperatur på cirka 5 grader och en vikt på omkring 1000 gram. Här kan man välja såväl sovsäck med stoppningsfiber som sovsäck med dunstoppning. En tumregel är att dun för det mesta väger mindre men i gengäld kommer det med en högre prislapp.

Hur varm sovsäck fjällvandring?

Rätt komforttemperatur för bättre sömn Enligt samma standard anges även den lägsta temperatur du kan använda sovsäcken i och överleva. Ett generellt råd är att välja en sovsäck som klarar något lägre temperaturer än den du förväntar dig ute på turen. Det går ju att öppna upp och ventilera om du skulle bli för varm.

Hur lång sovsäck ska man ha?

Längden på en sovsäck är konstruerad med det extra utrymme din kropp behöver när du ligger ner. Alltså, en sovsäck med längdangivelsen 183 centimeter kommer passa dig som är upp till 183 centimeter lång. Att anpassa sovsäckens längd efter din egen innebär också att du inte behöver bära den extra längden i vikt.

Vilken sovsäck på sommaren?

Ett generellt råd är att välja en sovsäck som klarar något lägre temperaturer än den du förväntar dig ute på turen. Det går ju att öppna upp och ventilera om du skulle bli för varm. Är du däremot angelägen att hålla nere på packningens vikt kan du välja en ultralätt sommarsovsäck.

Relaterade inlägg: