Vad kostar Luftvattenpump?

Vad kostar Luftvattenpump?

Vad kostar Luftvattenpump?

För att ändå ge dig en uppfattning om nivån på investeringen, så kan man säga att priset för att installera en luft/vatten-värmepump brukar hamna någonstans mellan 75 0 000 kr, beroende på förutsättningar och typ av värmepump.

Vad kostar det att sätta in en luftvärmepump?

Inklusive montering och driftsättning beräknas en luftvärmepump kosta mellan 15 000 kronor och 25 000 kronor, beroende på vilken modell eller effektstorlek du behöver. I de flesta fall krävs inga större arbeten för att installera värmepumpen. Luftvärmepumpen passar oavsett vilket värmesystem du har i huset.

Hur många kilowatt drar en luftvärmepump?

Energiförbrukning luftvärmepump mellersta Sverige I mellersta Sverige landar elförbrukningen för en luftvärmepump i en liten villa mellan kWh/år. Bor du i en medelstor villa kan du räkna med en förbrukning omkring kWh/år. I stora hus landar den på kWh/år.

Hur mycket hjälper en luftvärmepump?

Värmepumpen är trots det effektiv. För varje kWh el den drar avger den i snitt 3,4 kWh värme. Mellanskillnaden är gratis energi från uteluften. Se därför en luftvärmepump som ett komplement till din nuvarande uppvärmning som täcker 35-55% av husets värmebehov.

Hur länge håller luft vatten?

En luft vatten värmepump har en lång livstid och håller ofta upp till 20 år. Kompressorn i värmepumpen brukar dock behövas bytas ut efter ca 10 år. Att byta ut kompressorn kostar runt 10 000 kronor. Om du tar hand om din luft vatten värmepump bra och skyddar utedelen mot smuts och snö förlänger du livstiden.

Relaterade inlägg: