Vilket kyckling märke är bäst?

Vilket kyckling märke är bäst?

Vilket kyckling märke är bäst?

Bästa valet av kyckling är KRAV-märkt. Dessa kycklingar har möjlighet till utevistelse på bevuxen mark så att de kan söka mat och sysselsätta sig. Dessutom är fodret i ekologisk kycklingproduktion till största del odlat utan kemiska bekämpningsmedel vilket är positivt för den biologiska mångfalden.

Var köper man KRAV-märkt kyckling?

Gårdar: Stora Tostebo gård, Härseby gård, Activs gård, Nymölle & Lilla Perstorp och Araskoga gård. Läs mer om gårdarna på Rekos hemsida.

Vilken svensk kyckling är godkänd?

Vad står Svensk Fågels märkning för? Branschorganisationens märkning med den Gula Pippin garanterar att kycklingen och kalkonen är kläckt, uppfödd, slaktad och förädlad i Sverige – oavsett vilken produkt det rör sig om. Men den är också mer än bara en ursprungsmärkning.

Vem säljer kravmärkt kyckling?

Till Reko levererar de alla sina kycklingar, som sedan säljer dem vidare. Den största marknaden finns i Stockholm och andra storstäder, och den KRAV-märkta kycklingen är också populär bland välrenommerade restauranger. – Ekokyckling smakar mer som vilt, och köttet har en helt annan struktur än konventionell kyckling.

Vilken kyckling är KRAV-märkt?

KRAV-märkta kycklingar lever nästan dubbelt så länge som konventionella. De föds upp på ett ekologiskt KRAV-märkt foder odlat utan naturfrämmande kemiska bekämpningsmedel och utan tillsats av antibiotika. Ekologiskt foder får inte innehålla GMO.

Vad är speciellt med majskyckling?

Klurar du på vad som är skillnaden mellan vanlig kyckling och majskyckling? Jo, majskycklingar är uppfödda på majs istället för vete, och får därför ett gulare skinn och ett mörkare kött. Men framför allt är majskyckling alldeles fantastiskt saftig, mör och smakrik, med mild sötma från majsen.

Relaterade inlägg: