Vad krävs för en steg 2 optimering?

Vad krävs för en steg 2 optimering?

Vad krävs för en steg 2 optimering?

För dem som vill ha lite mer pulver än steg 1, så kan vi erbjuda steg 2 som består av att optimera ett antal element runt motorn för att öka motorns effektivitet. Det handlar först och främst om insug samt avgassystem.

Vad är steg 3 trim?

Steg 3 = chip, 3tum från turbo och hela vägen med sport/race kat och ofta öppet filter. Steg 4 = beror på motorn i 850in, men oftast så äre, större spridare, större turbo med 3tum hela vägen och chip till det.

Vad kostar det att optimera en bil?

Alla bilar som går att motoroptimera genom OBD kostar 3500 kr för steg 1.

Är Chiptuning bra?

Chiptrim ger fler hästar och lägre bränslekostnad – Svensk diesel är väldigt effektsvag, vilket gör att man får ut färre hästkrafter än tillverkaren utlovat, något som i sin tur också leder till att förbrukningen blir högre.

Är det olagligt att optimera sin bil?

Det är inte olagligt att sälja eller lämna in bilen för motoroptimering, men det är ditt ansvar att bilen är laglig att köra. Vilket den med största sannolikhet inte är om du trimmat den på det här sättet.

Är Motoroptimering skadligt?

Lägre dieselförbrukning kan i många fall innebära att snålare förbränning ger en högre förbränningstemperatur. Utförs trimningen inte på rätt sätt kan utsläppen av skadlig kväveoxid, NOx, öka.

Är det bra att trimma bilen?

Vad händer med bränsleförbrukningen efter optimering? En omprogrammering ger alltid en bättre gång, effekt och oftast en lägre förbrukning hos en motor, oavsett om den sitter i en bil, husbil, lastbil, traktor eller båt. Uppgraderingen består i att vi ger motorn mer effekt och vridmoment.

Relaterade inlägg: