Vad heter genevesjön på franska?

Vad heter genevesjön på franska?

Vad heter genevesjön på franska?

Genèvesjön (franska: Lac Léman (i Frankrike), Lac de Genève (i Schweiz), tyska: Genfersee eller Genfer See) är en sjö mellan Alperna och Jurabergen, belägen på gränsen mellan Schweiz och Frankrike. Den är 582 kvadratkilometer stor och är en av Västeuropas största sjöar. Satellitbild över Genèvesjön. 372 m ö.

I vilket land ligger Geneve?

Genève ligger i sydvästra Schweiz, och brer ut sig runt den södra delen av Genèvesjön (Lac Léman). Staden är den näst största i landet, efter huvudstaden Zürich, och här pratar man franska.

Har högsäte Genève?

Många resenärer passerar vid något tillfälle den politiska knutpunkten Genève, som på grund av sin neutralitet har blivit högsäte för välkända internationella organ som FN och Världshälsoorganisationen WHO.

Har högsäte i Genève?

De flesta resenärer passerar vid något tillfälle den politiska knutpunkten Genève, som på grund av sin neutralitet blivit högsäte för välkända internationella organ som bland annat FN, världshälsoorganisationen WHO och Röda korset.

Hur många flygplatser finns det i Genève?

Genèves internationella flygplats är staden Genèves internationella flygplats, och den ligger 5 km från stadens centrum. Den ligger inom Schweiz men har både fransk och schweizisk passkontroll.

Relaterade inlägg: