Hur startade Brödernas?

Hur startade Brödernas?

Hur startade Brödernas?

Brödernas grundades 2016 av bröderna Jonas och Joakim Wiklander. Brödernas drivs med framgång i Stockholm och i många andra svenska städer. Brödernas expanderar i en rasande takt med visionen att bli känt även utanför den svenska gränsen. Vår ambition är att Brödernas ska associeras med riktigt goda hamburgare.

Är Brödernas franchise?

Med ytterligare ett brödrapar med på resan fortsatte Brödernas att skörda framgångar under 2019. Antalet restauranger fortsatte att växa och arbetet med att ta fram ett franchisekoncept för att ta konceptet ut i landet initierades.

Vilken var den första Brödernas?

Sedan bröderna Joakim och Jonas Wiklander från Liljeholmskajen startade den första restaurangen i sina hemkvarter för två år sedan har rörelsen vuxit till en kedja där nya restauranger öppnar på löpande band. När började ni jobba inom restaurangbranschen?

Hur mycket tjänar man på Brödernas?

Från och med 18 år: 17 527 kr per månad eller 101,31 kr per timme. Från och med 19 år: 18 985 kr per månad eller 109,74 kr per timme. Minimilönerna för perioden till och med fastställs av parterna i mars 2021.

Vart kommer Brödernas kött ifrån?

Sen finns det högklassigt kött i Sverige som finns i närheten av era restauranger. Ni skulle få en större kundkrets om ni valde svenskt kött istället för att samarbeta med djurens rätt. Använd svenskt kött utan massa antibiotika och garanterat får äta ute.

Vad såldes Brödernas för?

Med tanke på att hela bolaget värderas till närmare 1 miljard kronor så innebär det att Litorina totalt investerar runt 500 miljoner kronor i köpet.

Vilka köpte Brödernas?

Hamburgerkedjan Brödernas ägare: Grundarna Joakim Wiklander och Jonas Wiklander samt hockeyproffset Mika Zibanejad och hans bror Monir Kalgoum som kom in som ägare 2019. Riskkapitalbolaget Litorina satsar en halv miljard kronor i hamburgerkedjan Brödernas och blir därmed ny majoritetsägare.

Har Brödernas alkoholtillstånd?

Nyetablerade hamburgerkedjan nekas alkoholtillstånd: ”Systematisk misskötsamhet” Nyligen öppnade hamburgerkedjan Brödernas sin första restaurang i Borås, placerad i Knalleland. Nu står det klart att restaurangen inte får tillstånd att servera alkohol.

Har Brödernas svenskt kött?

Ni skulle få en större kundkrets om ni valde svenskt kött istället för att samarbeta med djurens rätt. Använd svenskt kött utan massa antibiotika och garanterat får äta ute.

Vem köpte Brödernas?

Går in med runt en halv miljard Det är riskkapitalbolaget Litorina som nu blir majoritetsägare i Brödernas. Litorina går både in med nytt kapital i en nyemission samtidigt som de köper en hel del aktier från de fyra nuvarande ägarna.

Hur mycket såldes Brödernas för?

Enligt Breakit.se värderas Brödernas till närmare 1 miljard kronor, vilket i så fall innebär att Litorina totalt investerar runt 500 miljoner kronor i köpet.

Vad har Max för kollektivavtal?

Ni har tecknat kollektivavtal på alla era restauranger. Det ger de anställda rätt till en schysst lön, försäkringar, övertidsersättning och årliga löneökningar. Ni tar också socialt ansvar. På Max hemsida kan man läsa att ni jobbar med mångfald.

Har Burger King svenskt kött?

I Burger Kings hamburgare finns inget svenskt kött, hamburgerkedjan köper in allt sitt nötkött från Italien, Tyskland och Frankrike. På Sibylla är cirka 65 procent av den köttråvara som används i produktionen från Sverige, resten importeras från Finland, Tyskland, Danmark, Holland och Irland.

Hur många Brödernas finns i Sverige?

– Vi kommer ha 45 restauranger innan sommarens slut och siktar på att ha 70 enheter i slutet av 2021, säger Joakim Wiklander, vd för Brödernas. Hur kommer det sig att ni växer så mycket just nu? – Vi tror på vår produkt och vårt koncept.

Relaterade inlägg: