Vad kostar det att ha katt i månaden?

Vad kostar det att ha katt i månaden?

Vad kostar det att ha katt i månaden?

En katt kostar pengar, vare sig du har fått eller köpt en katt billigt eller om du väljer en raskatt, så kostar en katt ca 175 kr/månad i mat, kattsanden lika mycket, ev veterinärvård och försäkring får du också räkna in.

Hur dyrt är det att ha en katt?

Vad kostar det att köpa och ha katt? Priset för en raskatt varierar – från cirka 7 000 kronor och uppåt – beroende på ras, vilka föräldrar katten har och så vidare. Det är inte lätt att nämna någon årskostnad för att hålla katt.

Hur mycket kostar det för att ha en katt?

Priset för en kattunge kan kosta dig allt ifrån 0 till 20 000 kronor och årligen bör du räkna med minst 3000 kronor. Kostnad är vanligtvis mycket överkomligt om du inte letar en raskatt. Katter på blocket har ett minimipris på 500 kr med det går att köpa katter billigare än så.

Hur är det att ha en katt?

Katter är sociala varelser som vill ha och behöver sällskap. Det är dessutom olagligt att lämna sin katt ensam hemma en hel dag utan tillsyn, enligt svensk djurskyddslagstiftning. Är det dessutom så att du ska skaffa kattunge behöver den mer uppmärksamhet och aktivering då den precis skilts från sin mamma.

Kan man ha en innekatt?

Kan en katt leva sitt liv inomhus? Svaret är solklart ja. Det spelar ingen roll om din katt är huskatt, skogkatt eller perser - de flesta katter lever mycket gott och framför allt längre inomhus.

Relaterade inlägg: