Vad är det svenska köldrekordet?

Vad är det svenska köldrekordet?

Vad är det svenska köldrekordet?

Den lägsta temperatur som uppmätts vid en officiell svensk väderstation är -52,6° i Vuoggatjålme i mellersta Lapplandsfjällen.

Vad är värmerekordet i Sverige?

De allra högsta temperaturerna som uppmätts i Sverige är 38°C, dels i Målilla i juni 1947, dels i Ultuna i juli 1933. Målilla ligger i östra Småland där man ofta kan skryta med att vara varmast i landet.

När kommer det att bli varmt 2021?

Sommaren 2021 - Två varma månader följdes av en kylig. Efter värmen i juni-juli följde en kylig augustimånad. Årets sommar blev därför på det stora hela varm eller mycket varm, särskilt i södra Sverige. Två saker lär årets sommar bli ihågkommen för.

Vilken är den varmaste månaden i Sverige?

Juli är den varmaste sommarmånaden. Med juli månad har sommaren mognat och blivit fullvuxen. I Sverige är det här den främsta semestermånaden.

När är det som varmast i Sverige 2022?

Mars 2022 blev varmare än normalt i hela landet. Störst avvikelse var det i Norrland. Lokalt var det en av de tre varmaste marsmånaderna. Månaden startade åt det varma hållet, då främst i norra halvan av landet.

Vad är den varmaste platsen på jorden?

Rekordet för absolut högsta temperatur i världen har länge varit omtvistat. Det värde som WMO numera anger som världsrekord är 56,7 grader i Furnace Creek (Death Valley, Kalifornien) den . Ett värde på 57,8 grader i El Azizia i Libyen den 13 september 1922 är numera underkänt.

Vart är det varmast i hela världen?

Världens varmaste plats (årligt dygnsgenomsnitt) är Dallol i Danakilöknen, Etiopien, 34,5 °C. Lägsta uppmätta temperatur: -89,2 °C vid forskningsstationen Vostok, Antarktis .

Relaterade inlägg: