Hur mycket godis konsumeras kring påsk?

Hur mycket godis konsumeras kring påsk?

Hur mycket godis konsumeras kring påsk?

Under påsken äter vi hela 500 procent mer godis, än under övriga året. I genomsnitt äter varje person i Sverige 16 kilo godis per år. I en familj på fyra personer, äter man i genomsnitt 1,2 kilo godis i veckan.

Hur många miljoner ägg äter vi under påsken?

I påskhelgen frossar vi i ägg, något vi kan göra med gott samvete. Ägg är naturens eget multivitamin som uppskattas allt mer av hälsointresserade svenskar. Under påskveckan äter vi i runda slängar 70 miljoner ägg, vilket är ungefär dubbelt så mycket som en vanlig vecka.

Hur mycket godis äter vi i påsk 2021?

– Jag har så sjukt mycket att göra, det är årets mest upptagna dag, säger han. Under hela påskveckan har det gått åt enorma mängder godis. Totalt i hela sverige brukar det handla om ungefär 13 400 ton godis – en ökning med nästan 500 procent jämfört med en vanlig vecka.

Hur mycket godis äter vi svenskar tillsammans under påskveckan?

Det är tradition att ge bort ett ägg som är fyllt med godis. Då går det åt mycket kola, lakrits och choklad. Under påsken äter vi 7000 ton godis. Det är nästan 1,5 kilo per person.

Hur många kilo godis äter varje svensk i genomsnitt per år?

I snitt äter vi nästan 15 kilo choklad och godis om året per person (enligt Jordbruksverkets statistik 2020).

Hur många ägg äter man till påsk?

Under påskveckan äter vi 2000 ton ägg, dubbelt så mycket som normalt. Bara under påskaftonskvällen beräknas det gå åt 6 miljoner ägg i timmen. Varför vi firar påsk känner de flesta till.

Hur många kg godis äter en svensk?

Det sägs att svenskarna äter mest godis i hela världen. Enligt siffror från SCB såldes det konfektyrvaror för hisnande 21 miljarder kronor i Sverige under 2016. Mäter man det i antal kilo sötsaker, äter medelsvensken i snitt drygt 14 kilo godis per år. Det är inte bara svenskarna som är glada i godis.

Relaterade inlägg: