Vart ska man åka på solsemester i juli?

Vart ska man åka på solsemester i juli?

Vart ska man åka på solsemester i juli?

Om du vill ha en stekande het semester kan du välja mellan många varma länder i juli, såsom Cypern, Egypten, Malta och Turkiet. Om du föredrar lite mildare temperaturer kan din resa till värmen i juli gå till Bulgarien, Kanarieöarna, Kreta eller Seychellerna.

Vilka länder är varma i juli?

Juli bjuder på rejäl högsommarvärme kring Medelhavet – på dagarna blir det ofta 30° eller varmare i Grekland, Cypern, Turkiet, Kroatien och Spanien. Söker du en något svalare men ändå solsäker semester med sköna bad erbjuder Kanarieöarna och Madeira behagliga temperaturer kring 20-25° i juli.

Vilken månad är bäst att åka till Grekland?

Det spelar egentligen ingen roll när du åker, Grekland är alltid Grekland, men i olika skepnader. Gillar du lugn och ro åker du i april, maj, september eller oktober. Åker du i juli eller augusti är öarna knökfulla med turister, priserna är högre och solen kan stundtals vara hårdhjärtad.

Vart i Spanien är det varmast i juli?

Varmt i juli: 23–28 grader
Luft - dagLuft - nattResmål
28°19°Spanien, Costa Dorada
28°20°Spanien, Lanzarote
28°21°Spanien, Barcelona
28°16°Ungern, Budapest

Kan man åka på semester i sommar?

Från och med råder inte längre något inreseförbud till Sverige. I andra länder kan restriktioner förekomma så följ Sveriges ambassads information om vad som gäller på ditt resmål. Här har vi samlat myndigheternas information om resor.

När börjar säsongen i Grekland?

Vädret i Grekland är inte oväntat som varmast i juli och augusti. Då är det sköna dryga 30 grader på dagen i hela landet och i topp hittar vi Samos. Men värmen kommer redan i april och stannar till november på öarna Kreta, Rhodos och Kos.

När är det högsäsong i Grekland?

Om du inte ska åka under högsommaren på grund av skollov, försök då att besöka Grekland efter högsäsongen, som är runt slutet av juli till slutet av augusti. Under den här tiden är vädret obekvämt varmt, priserna stiger och det blir svårt att hitta platser att bo på och besöka eftersom grekerna själva är på semester.

Vart är det varmast i Spanien?

Den varmaste staden i Europa ligger i östra Andalusien i provinsen Almería och kallas Cuevas del Almanzora. Här varierar de årliga temperaturen från ett genomsnitt på 21,5°C. Detta är också en spansk topplacering.

Relaterade inlägg: