Vad tänka på vid köp av spishäll?

Vad tänka på vid köp av spishäll?

Vad tänka på vid köp av spishäll?

För att få in hällen i rätt utrymme är det viktigt att du tittar på måttskissen så att du skär ut rätt storlek på hålet. De flesta 60-70 cm breda spishällar har samma inbyggnadsmått (5 mm) men kontrollera gärna en extra gång – se måttskiss i ordlistan.

Hur låser man upp en spis Cylinda?

Lösning

  1. Har du aktiverat barnlåset på din spis har vredet hoppat ut ca 2 mm.
  2. Tryck in vredet på hänglås symbolen.
  3. Vrid medurs till önskad funktion för att låsa upp spisen, på vissa modeller behöver man först dra ut vredet en bit och sedan vrida. Se bild:

Hur många watt drar en induktionshäll?

Enligt märkningen drar den ca 9kW, vilket blir ca 13 A per fas.

Hur bred Häll?

Storlek på spishäll Om du väljer mellan en 60 cm eller en 80 cm bred spishäll bör du först och främst fundera över hur mycket köksutrymme du har. En 80-90 cm bred spishäll är perfekt för stora middagsbjudningar eller festliga högtider. Den erbjuder mer plats för kastruller och stekpannor och har ofta en extra kokzon.

Får man koppla in Häll själv?

En spis med stickpropp får du installera själv medan en spis med en fast anslutning måste monteras av ett elinstallationsföretag. Välj ett företag arbetar med vitvaror och köksinstallationer. Elinstallationsföretaget ska vara registrerat hos Elsäkerhetsverket.

Vad är Hällen?

En häll, berghäll eller hälleberget kallas det man ser som blottad berggrund. Det vill säga en berggrundsyta som påverkats av mekaniska krafter så att växtlighet saknas, inte är övertäckt av jordlager eller bebyggelse.

Hur bred är en induktionshäll?

”Förr var 60 centimeter standard för de flesta spishällar men i nyare kök har 80 centimeter blivit allt vanligare”. Vissa köksbänkar är designade för 90 centimeter breda spishällar så det är bäst att mäta upp bredden först hemma i köket.

Relaterade inlägg: