Kan man använda samma fälgar sommar och vinter?

Kan man använda samma fälgar sommar och vinter?

Kan man använda samma fälgar sommar och vinter?

Om du bara köper vinterdäck och använder fälgarna från sommardäcken, sparar du vanligtvis ett par tusen kronor. På så sätt blir investeringen inte lika stor första gången du ska köpa vinterdäck, och verkstaden som gör bytet kan vanligtvis förvara däcken till nästa byte.

Vilken tum på vinterdäck?

Du kan även hitta information om däckdimension på sidan av dina nuvarande sommar- eller vinterdäck för att se vilken däckdimension som passar din bil. Märkningen på däcken brukar se ut ungefär såhär: 205/55 R16, där R16 betyder 16 tum i däck dimension.

Hur mycket ska man dra hjulmuttrar?

De flesta biltillverkare rekommenderar att däcken dras med 1 Nm och anledningen till att en del verkstäder drar åt lite hårdare är kunderna ska slippa jobbet med att efterdra bultarna.

Vilka vinterdäck ska användas på bilar?

Vinterdäck som används på bilar och på släpvagnar till bilar med en totalvikt över 3 500 kilo ska: 1 vara märkta med symbolen alptopp/snöflinga eller 2 vara märkta med POR (Professional Off Road) eller 3 vara dubbade

När ska ditt fordon ha vinterdäck?

Vinterdäck 1 december–31 mars. Ditt fordon ska ha vinterdäck eller likvärdig utrustning från 1 december–31 mars om det är vinterväglag. Kraven gäller såväl tunga som lätta fordon och avser även utlandsregistrerade fordon. Vinterdäck kan vara dubbade eller dubbfria.

När gäller reglerna för vinterdäck?

Regler för vinterdäck Mellan den 1 oktober och 15 april är det tillåtet att köra med dubbdäck. Om det är vinterväglag eller finns risk för vinterväglag är dubbdäck tillåtna även under andra tider. Mellan 1 december och 31 mars är det krav på vinterdäck om det är vinterväglag.

Relaterade inlägg: