Vilken temperatur byta till vinterdäck?

Vilken temperatur byta till vinterdäck?

Vilken temperatur byta till vinterdäck?

”I temperaturer under 7 °C är det dags att byta till vinterdäck!”

Kan man besikta bilen med vinterdäck på sommaren?

Ja, vid kontrollbesiktningen kontrollerar vi att fordonet uppfyller kravet på ett mönsterdjup på minst 1,6 millimeter, oavsett årstid.

Vilket datum ska dubbdäck senast skiftas till sommardäck enligt lagen?

När får man börja byta till sommardäck? Om det är vinterväglag ska du vänta med att skifta tills efter den 31 mars, säger lagen om vinterdäck. Samtidigt är det tillåtet att köra omkring med dubbdäck ända tills den 15 april.

Kan man köra med M&S däck på sommaren?

M+S däck är vanligtvis odubbade åretruntdäck. Du kan köra med dem på sommaren men de har ett sämre grepp än sommardäck. Eftersom däcken också är mjukare så slits de snabbare än de hårda sommardäcken. M+S däck rullar inte lika lätt som sommardäck vilket ökar bränsleförbrukningen.

Hur mycket kostar det att byta till vinterdäck?

Priset kan variera med efterfrågan men oftast ligger det mellan 200-450 kr. Pris för däckbytet är inte beroende av däcket eller fälgens storlek. Många bil och däckverkstäder erbjuder däckhotell, speciellt i de större städerna.

Vad händer om man blir stoppad med vinterdäck?

Vad händer om man kör med dubbdäck när det är förbjudet? Om polisen ertappar dig med dubbdäck på en väg där det inte är tillåtet eller om det är för tidigt eller för sent på året riskerar du böter på 1 000 kronor.

Kan man få böter om man har vinterdäck?

Böter för de som inte byter Att köra med dubbdäck kostar 500 kronor och har däcken otillräckligt mönsterdjup så är det 1 200 kronor som gäller. Vintertid bilister utan vinterdäck böta 1 200 kronor.

Vilken temperatur ska man byta till sommardäck?

När temperaturen vid en årstid sjunker under 7 °C, är det dags att byta till vinterdäck. Vinterdäck fungerar bra under alla förhållanden vid kyla, från snö och is till våta och kalla, torra vägar. När årstidstemperaturerna når över 7 °C, ska du byta till sommardäck.

Hur vet man när man ska byta däck?

Vi rekommenderar att du byter ditt däck om: Det finns hål som är större än 6 mm i diameter i slitbanan. Vulsten är skadad eller deformerad (vulsten är det yttersta som sitter på hjulet). Däcket är äldre än 10 år.

Relaterade inlägg: