Vem sålde ut vattenfall?

Vem sålde ut vattenfall?

Vem sålde ut vattenfall?

Brunkolsverksamheten i Lausitz såldes 2016 till tjeckiska energiföretaget EPH och PPF Investment.

Finns det vattenfall i Sverige?

Du når vattenfallet enkelt via en två kilometer lång vandringsled i Fulufjällets nationalpark där även världens äldsta träd "Old Tjikko" finns. Njupeskär är Sveriges högsta vattenfall, men Tännforsen vid Indalsälven utanför Åre brukar kallas Sveriges största vattenfall. Det är en mäktig syn när man står intill fallet.

Vart kan man bada i vattenfall?

Bada i vattenfall Kvarnbäcksfallet är ett vattenfall belägen längs Mickelinas Vandringsled, här finns det även badmöjligheter nedanför vattenfallet där det bildas en naturpool som gör det möjligt att ta ett dopp.

Finns det något vattenfall i Stockholm?

I Stockholms län finns endast ett fåtal vattendrag med tillräcklig fallhöjd och vattenmängd för att kunna användas som energikälla. Fallhöjden från den ovan forsen liggande Tyresö-Flaten och ned till Albysjön är ca fem meter, en av regionens större vattenfall.

Är Vattenfall en myndighet?

Vattenfall, som är helägt av svenska staten, bildades 1992 vid bolagiseringen av Statens Vattenfallsverk. Vattenfall producerar, distribuerar och säljer el, värme och gas framför allt i Norden, Tyskland och Nederländerna.

Relaterade inlägg: