Hur var Akilles en hjälte?

Hur var Akilles en hjälte?

Hur var Akilles en hjälte?

I Iliaden är Akilles en av de två hjältar som beskrivs som gudalika, dels på grund av sin förmåga i strid, dels på grund av sin strävan efter perfektion och likt en gud nästan totala brist på respekt för liv. I Odysséen finns en passage där Odysseus besöker underjorden och talar med de döda.

Hur var Hektor som person?

Hektor var i grekisk mytologi den störste trojanske hjälten under grekernas belägring av staden. Han var son till Priamos och Hekabe. Det var han som ledde trojanerna och deras allierade mot de grekiska styrkorna.

Vem retade Odysseus så att han inte kom hem i tid?

Efter segern över Troja hånar Odysseus havsguden Poseidon som bestämmer sig för att hämnas. På olika vis hindrar han Odysseus att komma hem till sitt rike på ön Ithaka igen.

Vem slogs Paris med?

Kriget slutade med att Troja föll efter en lång belägring. Hos Homeros framställs Paris som en oskyldig, men naiv yngling, som föll offer för gudarnas nycker.

Vilket är Hektors dilemma?

Hektor var till en början väldigt skeptisk till att kriga mot grekerna, och det berättas tidigt i Iliaden, att han ville att kriget skulle avgöras i en duell mellan hans bror Paris och Menelaos. Duellens utgång blev dock oavgjord på grund av att gudarna hade ett och annat finger med i spelet.

Relaterade inlägg: