När kan man åka som utbytesstudent?

När kan man åka som utbytesstudent?

När kan man åka som utbytesstudent?

Du som är mellan 14–18 år kan plugga utomlands som utbytesstudent under en eller två terminer och vara med om ditt livs äventyr! Att resa är bland det roligaste du kan göra i livet, du får chansen att testa nya saker och uppleva vackra platser. Men att åka som utbytesstudent är mycket mer än så, du får ett andra hem.

Vad innebär det att vara utbytesstudent?

Att vara utbytesstudent innebär att du studerar utomlands som en del av din svenska utbildning. Du slipper terminsavgifter och ofta ingår också ett stipendium.

Hur mycket kostar läkarutbildningen i USA?

Det är mycket vanligt med utländska universitetsstudenter i USA, men läkarutbildningarna får mycket statligt stöd, och av de omkring 17000 som antas varje år är endast något hundratal utlänningar. Skolavgiften (tuition) är 0 dollar om året.

Får man studiebidrag i England?

Du kan ansöka om studiemedel för att läsa en gymnasial eller eftergymnasial utbildning i Storbritannien. Förutom bidrag och lån, kan du ansöka om lån för andra utgifter som exempelvis undervisningsavgift, resa och försäkring.

Hur gammal måste man vara för att åka på utbytes år?

Hur gammal måste man vara? Oftast måste du vara mellan 14 och 18 år när du påbörjar utbytesåret. Det kan variera beroende på skolsystemet i olika länder. Du hittar mer information på sidorna för det land du är intresserad av.

Hur gammal måste man vara för att vara utbytesstudent i USA?

Vara 14–18 år* Inte ha tagit studenten än. Studerat på heltid läsåret innan du reser. Ha godkänt i alla ämnen.

Relaterade inlägg: